اثر معیت

وقتی با چیزی یا کسی همنشین باشی کم کم مثل او می شوی. حرفت، کلامت و حتی رفتارت را بر مبنای رفتارهای کسی که دوستش داری و با او همنشینی زیاد داری تنظیم می کنی.پس باید در انتخاب همنشین خود خیلی دقت کرد...
حتما نباید معیت فیزیکی باشد بلکه خیلی وقتها انسان با خواندن مطالب افراد مختلف مثل آنها شده و مثل آنها فکر می کندپس باید در انتخاب کتابی که می خوانیم هم دقت کنیم...
و چه زیباست که انسان همنشین قرآن باشد
و کدام همنشین قرآن مثل حسین است؟؟؟
بسم اللّه الرحمن الرحیم
هذا ما أوصى به الحسین بن علىٍّ بن أبی طالب إلى أخیه محمّد المعروف بابن الحنفیّة: أنّ الحسین یشهد أن لاإله إلّااللّه وحده لا شریک له، وأنّ محمّدا عبده ورسوله، جاء بالحقّ من عند الحقّ، وأنّ الجنّة والنار حقّ، وأنّ الساعة آتیة لا ریب فیها، وأنّ اللّه یبعث من فی القبور، وإنّی لم أخرج أشرا ولا بطرا ولا مفسدا ولا ظالما وإنّما خرجت لطلب الاصلاح فی أمة جدّی (ص)، أرید أن آمر بالمعروف وأنهى عن المنکر، وأسیر بسیرة جدّی وأبی علىٍّ بن أبی طالب (ع)، فمن قبلنی بقبول الحقّ فاللّه أولى بالحقّ، ومن ردَّ علیَّ هذا أصبر حتّى یقضی اللّه بینی وبین القوم بالحقّ وهو خیر الحاکمین، وهذه وصیّتی یا أخی إلیک وما توفیقی إلّا باللّه علیه توکّلت وإلیه اءُنیب.
قال: ثمّ طوى الحسین الکتاب وختمه بخاتمه، ودفعه إلى أخیه محمّد، ثمّ ودّعه وخرج فی جوف اللیل.
مع قرالرکب الحسینى(ج1)، ص: 390
حتما لازم نیست معیت تو با شخصی فیزیکی باشد چه بسا انسان با خواند کتابی همنشین فردی شود.پس باید در انتخاب کتابی هم که می خوانی دقت کنی.
یکی از اساتید می فرمودند که مدتی با کتابهای حضرت امام سر و کار زیادی داشتم کم کم دیدم که تمامی استدلالها و تکیه کلامهایم مثل امام شده است. این است اثر معیت حتی معیت با کتاب یک شخص.بعد از این استاد تصمیم گرفتند تا به جای آثار امام خمینی به نهج البلاغه رو بیاورند.اما این را من میگویم که چقدر زیباست که انسان با قرآن همنشین باشد مثل قرآن استدلال کند و حرف بزند مثل کنیز حضرت زهرا که هر سؤالی را با آیه قرآن جواب می داد.
آری حسین همنشین قرآن است. به نماز و تلاوت قرآن عشق می ورزد به همین دلیل یک روز برای مناجات و نماز و تلاوت قرآن اجازه گرفتند. اصلا قرآن با کربلا معنا پیدا خواهد کرد.حسین و حبیب و عباس و زینب باید قرآن را به صورت عملی تفسیر کنند به همین دلیل از تفسیر مفسرانی که به دلیل تفسیر قرآن همراه حضرت شدند اثری نمی بینیم اما همه جا حرف از حسین است.
اثر معیت و همنشینی این است که انسان کم کم عادات و رفتار و کردارش مثل آن فرد می شود. به همین دلیل اینقدر در احادیث ما روی همنشین و دوست تأکید شده است.و چه زیباست که انسان همنشین قرآن باشد و در حرفهایش به قرآن ارجاع دهد.و کدام همنشین قرآن مثل حسین است؟؟؟
آری حسین آیینه ی قرآن است و به تعبیر آیت الله جوادی حسین عدل قرآن است و برای همین در تمامی کلامهایش نشان از قرآن می بینی.در وصیتنامه حضرت اینگونه فرمودندکه: وإنّما خرجت لطلب الاصلاح فی أمة جدّی (ص).در ادامه نیز چنین فرمودندکه:وما توفیقی إلّا باللّه علیه توکّلت وإلیه اءُنیب.آری مولا همان جمله ای را فرمودند که حضرت شعیب در مقابل ملا خود فرمود:
«قالَ یا قَوْمِ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ کُنْتُ عَلى بَیِّنَةٍ مِنْ رَبِّی وَ رَزَقَنی مِنْهُ رِزْقاً حَسَناً وَ ما أُریدُ أَنْ أُخالِفَکُمْ إِلى ما أَنْهاکُمْ عَنْهُ إِنْ أُریدُ إِلاَّ الْإِصْلاحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَ ما تَوْفیقی إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ إِلَیْهِ أُنیبُ» (88- هود)
و همین تعبیر نیز در بیان مولا امیرالمؤمنین در نامه ی 28 نهج البلاغه مشاهده می شود.حضرت امیر چنین می فرمایند در نامه شان به معاویه چنین می فرمایند که:« و ما اردت الا الاصلاح ما استطعت و ما توفیقی الا بالله علیه توکلت و الیه انیب».
یاد بگیریم همراه بزرگان شده و از معیت با آنها استفاده کنیم.خاک که پست ترین عنصر عالم دمی با حسین همراه شد و شد تربت حسین حال اگر ما همراه او شویم چه می شود؟ برای فهمیدن آثار معیت به تعبیر استادمان دکتر سنگری " باید دعا کنیم تا حضرت حق عمری طولانی به ما بدهد تا بتوانیم هر سال همراه یکی از اصحاب حضرت شده و تمامی مسیر را با او بپیماییم و ..."
به زیر محمل تابوتمان چنین گویید
به عزت و شرف کربلای عاشورا...
سید یوسف کمالیان
همراه ما باشید در ادامه مطلب